Kunst en Glaswerk    Christel Burghoorn    Pijlhovestraat 22    7521 VT Enschede    06 288 91 310    info@kunstenglaswerk.nl

Copyright © Christel Burghoorn  All Rights Reserved

Christel Burghoorn is een beeldend kunstenaar, vooral gespecialiseerd in gebrandschilderd glas in lood. Sinds afronding van haar studie aan de kunstacademie AKI in Enschede bij de vakgroep Gemengde Media in 1994 is Christel met haar kunstenaarspraktijk gevestigd in Enschede.

Haar kunst is geïnspireerd door elementen en vormen uit de natuur, door licht en donker, vloeibaar versus vaste vorm, voortbeweging en transparantie. Gezien het transparante karakter van haar werk, was glas al langer één van de gebruikte materialen.  


Christel maakt kunstwerken en glas in lood in zo breed mogelijke toepassingen. Soms gecombineerd met andere materialen zoals hout, staal en roestvrij staal, en in 2D en 3D.  Zij werkt in opdracht, voor exposities en als vrij werk.  Het meeste is ambachtelijk handwerk, waarvan sommige technieken al eeuwen onveranderd gebruikt worden, zoals brandschilderen. De opdrachtgevers voor kunstwerken variëren van bedrijven, gemeente, particulieren en stichtingen.

Voor grote en kleine kunstwerken en projecten kunt u terecht bij Christel Burghoorn. Ook voor geboorte-, huwelijks-, en relatiegeschenken. U kunt zelf als opdrachtgever een idee of kleursuggestie aandragen, of de kunstenaar opdracht geven een ontwerp te maken voor een specifieke ruimte of plek.

Sinds eind april 2014 is het Kunst en Glaswerk atelier te vinden aan de Pijlhovestraat 22 in Enschede.